Здравейте! Днес ходих до майстора на метана,че не ми работеше колата на метан и той видя едно маркуче,което беше извадено. Попита ме дали колата върви на бензин,понеже това маркуче било за вакуум и било свързано с вакумния регулатор! Казах му ,че си върви на бензин само че е мудна(проблем,който все оше не мога да разбера от къде идва),а той каза,че имам проблем защото без да е вкаран този маркуч колата вуобще не трябва да може да върви на бензин! Вярно ли е това и ако да какъв може да е проблема! И дали може от това да не ми върви добре колата! Благодаря предварително!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вакуумен регулатор
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениеИ с маркуча и без маркуча едно и също.Няма разликаAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Ако е паднало само,трябва да му играят оборотите от въздуха дето ще тегли.Понеже колегата не спомена подобно нещо,смятам че е затапена нарочно системата.Ако беше проходима,при закачването на маркучето щеше да усети разликата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
хора пробвах още няколко пъти да махна и сложа маркуча и осетих,че има разлика в работата на свободен ход на двигателя.И сега забелязах,че сякаш оборотите ми са нормални(до сега не бяха) утре ще пробвам пак със сигурност и ще видя като махна маркуча стойностите на обортомера и като го сложа как ще бъде!Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениехора пробвах още няколко пъти да махна и сложа маркуча и осетих,че има разлика в работата на свободен ход на двигателя.И сега забелязах,че сякаш оборотите ми са нормални(до сега не бяха) утре ще пробвам пак със сигурност и ще видя като махна маркуча стойностите на обортомера и като го сложа как ще бъде!
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеРазлика има, но е едва забележима. Без вакуум регулаторът поддържа по високо налягане в системата. Отворът който се освобождава във всмукателният колектор е сравнително малък и МПХ компенсира разликата(поне при мен) във количеството въздух. Така или иначе най голяма разлика би трябвало да се усети след като се засече колко гори.
Слагайте си маркучетата по местата и ги стягайте с нещо да не се измъкват. Аз ползвам "свински опашки".Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment